Storingsbeleid

Storing in je praktijksoftware kun je niet gebruiken. Dat weten we. Wij doen er dan ook alles aan om dit te voorkomen. Trots zijn we daarom ook dat onze laatste storing in 2020 plaatsvond!

Mocht er onverhoopt toch een storing zijn, weet dan dat je alsnog op ons kunt vertrouwen: onze software zit zo in elkaar dat het elke nacht de agenda van alle gebruikers voor de aankomende 5 dagen download en opslaat. Als beheerder kun jij deze agenda’s bij storing downloaden.

Weet je in ieder geval welke patiënten naar je praktijk komen!

Uiteraard werken wij achter de schermen keihard om de storing zo snel mogelijk te verhelpen.

EPD praktijksoftware Fysiomanager

Storing! Wat nu?

Ga naar https://storing.fysiomanager.nl voor het laatste nieuws over de storing

Op deze pagina vind je ook een link naar de gedownloade agenda’s van jouw praktijk. Let op: alleen beheerders kunnen de agenda’s downloaden!

Controleer daarom of het e-mailadres van de beheerder ook bij ons bekend is.

Wanneer wij een oud e-mailadres hebben, wordt de verificatiecode naar het oude e-mailadres verzonden. De beheerder kan dan geen agenda’s downloaden.

Helaas kunnen wij tijdens een storing het e-mailadres niet aanpassen; het wijzigen van het juiste e-mailadres op onze servers wordt tijdens de back-up in de nacht opgeslagen.

Tip: Bedenk goed wie beheerderstatus krijgt en hoe je vervolgens omgaat met het downloaden van de agenda’s.

Hoe verkleinen wij de kans op storing?

Fysiomanager heeft meerdere productie-servers die elk hun eigen taak uitvoeren. Aan elke productie-server is een slave-server gekoppeld.

De slave-server maakt elke 2 uur een back-up van de productie-server.

Bij storing ben je dus maximaal 2 uur aan data kwijt.

De productie-servers en slave-servers staan fysiek op verschillende locaties, hierdoor zijn wij bij brand niet alle gegevens kwijt.

Alle servers worden continue gemonitord door Previder. Zodra een server vreemd gedrag vertoont, wordt dit direct onderzocht en opgelost. Dit proces zit zo slim in elkaar dat je hier als gebruiker doorgaans niets van merkt.

Want storing in je praktijksoftware is wel het laatste wat je kunt gebruiken.

Heb je nog vragen over ons storingsbeleid? Neem dan contact met ons op!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en volg ons op onze social media kanalen ⬇️