Overstappen lijkt spannender dan het feitelijk is

Plaisier Fysiotherapie in het mooie Zuid-Hollandse Goeree Overflakkee is een praktijk met drie vestigingen en in totaal vijf therapeuten. In november 2019 besloot eigenaar Elmar Plaisier dat het tijd was om over te stappen op de praktijksoftware van Fysiomanager. Hoe is dat bevallen? We spraken in februari 2020 met Elmar, net nadat hij de declaraties van januari voor het eerst in Fysiomanager had verstuurd.

De feitelijke overstap is kort geleden; wat is het eerste dat in je opkomt?

Tja, dat het spannender lijkt dan dat het is; het is ons heel erg meegevallen. Ik weet nog dat ik in het team aankondigde dat het tijd was om over te stappen op nieuwe software. Want ook in onze praktijk hebben we steeds meer administratieve lasten, een nieuw pakket kan verlichting brengen. Ik werd met argusogen aangekeken, of ik wel helemaalā€¦ā€¦. De medewerkers waren ervan overtuigd dat ze dit veel werk en tijd zou gaan kosten. Nu terugkijkend kunnen we stellen dat dit heel erg is meegevallen. En dat we met onze software enorme stappen hebben gezet.

foto van persoon

Wat kun en wil je zeggen over begeleiding door Fysiomanager?

Ja, die heb ik als positief ervaren. Toen Jolle ons in oktober 2019 training op onze praktijk gaf, viel eigenlijk alles direct op zā€™n plek. De software zit eenvoudig en heel logisch in elkaar, je snapt het gewoon heel snel. Ik zag toen al bij de medewerkers een zucht van verlichting en het besef dat het allemaal ging meevallen. En dat bleek ook toen we gingen proefdraaien. Al heel snel waren alle therapeuten ā€œomā€ en waren ze enthousiast over het pakket. De vragen die opkwamen werden altijd snel en vakkundig door Anja en Jolle telefonisch beantwoord. Heel prettig.

logo

Het is nu februari, de eerste declaraties zijn net verstuurd. Hoe ging dat?

In Ć©Ć©n woord: super. Het mooie van Fysiomanager is dat het fouten op voorhand signaleert. Voorheen kwamen fouten pas op dat moment dat ik ging declareren naar boven drijven. Nu worden afwijkingen direct gesignaleerd en zelfs automatisch gecorrigeerd. Toen ik eind januari voor het eerst ging declareren, waren er eigenlijk geen fouten. Ze waren al door het systeem en door de therapeuten zelf opgelost! Ik ben nog nooit zo snel klaar geweest.

Het is fijn om te horen dat je zo positief bent. Is het goed dat ik over een halfjaar nog eens terugbel?

ja, ik ben inderdaad erg positief. Geloof me, als het niet zo was geweest dan had ik het ook gezegd; haha, ik word er niet voor betaald en heb geen aandelen in de club. Dat over een halfjaar terugbellen is eigenlijk best een goed idee. Dan kan ik veel gedetailleerder vertellen over het pakket: het kan veel en ik gebruik nu nog lang niet alle mogelijkheden en functies. Dus ja hoor, bel me gerust!