Overstappen op Fysiomanager: snel geregeld

Overstappen naar Fysiomanager is zeer laagdrempelig en kan op elk moment, zonder enig risico

De contracten van paramedische praktijksoftwarepakketten worden vaak per kalenderjaar afgesloten en jaarlijks automatisch verlengd. Overstappen naar een ander EPDĀ  is dan ook niet het eerste waar een praktijkhouder zich mee bezig houdt. Bovendien kijken veel praktijkhouders op tegen het overstappen naar nieuwe praktijk-software. Onterecht zo blijkt.

Theo Polman van marketingbureau C3Advies, sprak begin september met Rick Boonman, commercieel manager bij Fysiomanager. Theo Polman spreekt regelmatig therapeuten; ze vertelden hem dat ze huiverig zijn om over te stappen op andere praktijksoftware. Rick Boonman: ā€œIk ben dagelijks bij therapeuten en ook ik hoor die geluiden. Maar overstappen naar Fysiomanager is zeer laagdrempelig en kan op elk moment, zonder enig risico!ā€

Afbeelding van Fysiomanager medewerker Rick Boonman
Rick Boonman, commercieel manager Fysiomanager

Rick, je begint gelijk met een stevige uitspraak: overstappen naar Fysiomanager is zeer laagdrempelig en kan op elk moment, zonder enig risicoā€. Is het echt zo eenvoudig?

Ja, het is heel eenvoudig. Doorgaans hebben we praktijken binnen een paar maanden geheel overgezet op onze praktijksoftware. De specialisten van Fysiomanager zetten dan alles over vanuit het oude pakket naar ons pakket. Bijvoorbeeld alle patiƫntgegevens en dossiers. Zonder dat de praktijk het in de gaten heeft staan ze al klaar in de nieuwe Fysiomanager-omgeving

elektronisch patiƫntendossier software

ā€œHet team van Fysiomanager denkt met ons mee, staat open voor suggesties en speelt in op onze behoefte. Er wordt altijd gekeken of er dingen op maat gemaakt kunnen worden. Fijn zoā€™n systeem wat veel meer is dan alleen een EPD!ā€
Logo TRIAS
Mark Brandsen
TRIAS Fysiotherapie & Revalidatie

Een nieuw EPD betekent dat alle collegaā€™s eraan zullen moeten wennen. Hoelang duurt het gemiddeld voordat een praktijk helemaal aan een pakket gewend is geraakt?

Deze vraag wordt mij ook vaak gesteld. Natuurlijk is dat afhankelijk van het team, maar dat is misschien een beetje een flauw antwoord. Ik ken praktijken die op ons pakket overstapten en die binnen drie maanden volledig gewend waren. Sterker nog, ze zouden niet eens meer anders weten. Fysiomanager staat bekend om haar gemak en gebruikersvriendelijkheid. Daarnaast halen we hoge scores op klanttevredenheid als het gaat om onze servicedesk. Op onze website staan veel referenties van en interviews met klanten die dit bevestigen.

Kun je op elk moment op FM overstappen en ook weer opzeggen?

Fysiomanager is een pakket dat je per jaar afsluit, maar de klant bepaalt zƩlf wanneer het contract ingaat. Bovendien wordt het contract na het eerste jaar, steeds met een jaar verlengd met een opzegtermijn van 2 maanden voor het einde van de contractduur. Bij Fysiomanager is dat ook niet afhankelijk van de beroepsgroep. Vrijwel alle paramedische beroepsgroepen kunnen met ons pakket werken en alle contracten zijn hetzelfde qua opbouw en voorwaarden.

Praktijksoftware

Als iemand overstapt op FM moet diegene dan nog allemaal gegevens handmatig in het EPD zetten?

Nee, zeer zeker niet! Wij zetten je data over: therapeuten, locaties en patiƫntgegevens. Indien het huidige EPD-systeem van de praktijk een exportbestand kan aanmaken, dan zetten we zelfs de patiƫntdossiers over. Natuurlijk worden ook alle behandelplannen en contracten met zorgverzekeraars overgezet.

Het overzetten van data is ook mogelijk wanneer er twee verschillende softwaresystemen tegelijkertijd worden gebruikt.

Ondertussen kun jij gewoon doorwerken.

Ā 

Overstappen op jullie pakket klinkt eenvoudig. Toch spreek ik regelmatig therapeuten die huiverig zijn. Heb jij hier een verklaring voor?

Ja, die heb ik. Ik kom dagelijks bij alle soorten beroepsgroepen over de vloer. De angst om over te stappen, ā€œde beren op de wegā€ herken ik. De reden dat men huiverig is, heeft alles te maken met het feit dat een EPD- en administratiesysteem het hart van elke praktijk is. Dan denk je, terecht, wel twee keer na voordat je overstapt op een ander pakket. Daar komt nog bij dat therapeuten zich vooral willen bezighouden met behandelen; alles eromheen wordt als rompslomp gezien. Wanneer een EPD dan eenmaal is aangeschaft, staat overstappen niet hoog op de prioriteitenlijst. Ook al bevalt het huidige pakket eigenlijk maar gemiddeld!

"Overstappen lijkt spannender dan het feitelijk is."
logo
Elmar Plaisier
Plaisier Fysiotherapie

Hoe kunnen praktijken zelf ervaren of Fysiomanager een pakket is dat bij hun praktijk past?

We snappen dat praktijken niet zomaar overstappen: dus geven wij uitgebreide en geheel vrijblijvende demonstraties. Dat kan online, dat kan op de praktijk. We laten gebruikers nooit aan hun lot over, ook niet de praktijken die in de oriƫntatiefase zitten. Indien praktijken ons pakket zelf willen uitproberen, dan kunnen we ook een proefpakket aanleveren. Vaak komen nieuwe gebruikers bij ons binnen via bestaande klanten.

Benieuwd naar wat we voor jĆ³u kunnen betekeken? Vraag dan hieronder een offerte aan.

Rick, aan jou het laatste woord. Wil je nog iets kwijt?

Nog even dit: voor onze klanten hebben we een aantrekkelijke bonus: Onze ā€œTell-A-Friendā€-bonus, die wordt uitgekeerd bij het aanbrengen van een nieuwe klant, kan oplopen tot ā‚¬450,- Dat is snel verdiend!

Dus weet jij iemand die wel geĆÆnteresseerd zou zijn in Fysiomanager, neem dan contact met ons op!

Ā 
Ā 

Jouw ideale EPD software is helemaal ingericht op jouw behoeftes en ondersteund jouw praktijk waar nodig. Geef ons 3 tot 4 maanden, van tekenen tot startmoment, zodat jij los kunt als een echte Fysiomanager-pro!

Offerte aanvraag
Niet verplicht, wel handig.

Volg ons op onze social media kanalen ā¬‡ļø