BoekhoudOntzorgd werkt gewoon prima; we hebben er helemaal geen omkijken meer naar!

De Fysio Studio

Op 6 december 2021 spraken we met Tessa van der Velde van De Fysio Studio in Amsterdam-West. Een praktijk die circa 6 jaar bestaat en waar Tessa al drie jaar werkte voordat ze afgelopen zomer mede-eigenaar werd. Ze runt de praktijk samen met Anna Baltus die deze praktijk startte. De praktijk is gespecialiseerd in kinderfysiotherapie, bekkentherapie en manuele therapie; beter gezegd, gespecialiseerd in de Pre- en Post Partum-fysiotherapie. We gingen in gesprek met Tessa omdat de praktijk recentelijk koos voor BoekhoudOntzorgd. Met BoekhoudOntzorgd, een dienst die namens Fysiomanager door Fact4Fysio wordt uitgevoerd, wordt praktijken de hele boekhouding uit handen genomen. Inmiddels dus sinds een half jaar ook bij De Fysio Studio.

“Fysiomanager is een top-pakket en de kwaliteit van de servicedesk is echt iets waarop ze trots kunnen zijn!”
Tessa van der Velde
Mede-eigenaar De Fysio Studio & gespecialiseerd kinderfysiotherapeut

Tessa, fijn dat je tijd voor ons vrijmaakt. Is de maandag jouw vaste vrije dag?


Ha ha, nee dat niet. Door onze specialisatie in Pre- en Post Partum fysiotherapie zijn er logischerwijs in onze praktijk veel zwangere vrouwen, waaronder ……ikzelf! Ik ben net met verlof gegaan, ik hoop met een week of drie te bevallen van ons tweede kindje. En dus ben ik nu thuis met verlof, alle tijd voor een interview!

Nou dan steek ik gelijk van wal. Over bevallen gesproken: hoe bevalt BoekhoudOntzorgd nu jullie er een half jaartje mee werken?

Dat bevalt heel erg goed, het werkt uitermate prettig en je hebt werkelijk geen omkijken meer naar je boekhouding. Alles wat we doen zit eigenlijk al in Fysiomanager opgeslagen, Fact4Fysio ontsluit die informatie en werkt daarmee de volledige boekhouding bij. Heerlijk dat we dat zelf niet meer hoeven te doen. Het declareren doen we nog wel zelf, maar dat is binnen Fysiomanager heel makkelijk en overzichtelijk te doen.

Werk je al lang met Fysiomanager en wat vind je van het pakket?

Onze praktijk werkt ermee vanaf het eerste begin. Voordat ik mede-eigenaar werd was in hier eerst in loondienst; ikzelf werk er nu ruim drie jaar mee. Hiervoor heb ik ook met FysioRoadmap gewerkt en ik heb ook ervaring met Intramed. Ik moet zeggen dat Fysiomanager het fijnst werkt. Heel handig vind ik bijvoorbeeld dat na het invullen van medische diagnosecode, de indicatiecode automatisch wordt ingevuld. Dat kan dan bij het declareren eigenlijk niet meer misgaan, fijn is dat. Als ik terugkijk weet ik nog dat ik het pakket heel snel onder de knie had, dat is ook positief. En wanneer ik vragen had, belde ik met de servicedesk.

Je noemt de servicedesk: hoe zijn je ervaringen daarmee?

Nou die zijn ronduit erg goed. Het zijn aardige maar vooral hele deskundige medewerkers die het pakket door-en-door kennen. Om te beginnen weten ze exact wie je bent. En zodra je je meldt met een vraag, kijken ze direct met je mee en laten je dan zien hoe het moet, wat je eventueel verkeerd doet, etc. Ik denk dat het wellicht één van de grootste pluspunten van Fysiomanager is. Kijk, het pakket is helemaal top hoor, maar de kwaliteit van de servicedesk is echt iets waar ze trots op kunnen zijn!

Fijn om te horen dat je zo positief bent. Als je Fysiomanager zou mogen aanbevelen, welke pluspunten zou je dan benadrukken?


Kijk de servicedesk is dus geweldig, dat heb ik net al gezegd. En dat is natuurlijk vooral belangrijk als je net met Fysiomanager gaat werken. Ook ik heb ze in het begin best vaak gebeld, nu bijna nooit meer. Dus de servicedesk ga ik zeker als pluspunt noemen. Positief vind ik ook dat je een hele praktische training van Jolle krijgt, bij jezelf in je eigen praktijk. Daar heb je veel baat bij en je weet gelijk hoe of wat. Daar hoort ook een hele handige manual bij en die helpt je ook heel goed. Qua pakket zelf is het grootste pluspunt dat het ermee werken haast als vanzelf gaat: het zit heel logisch in elkaar, met handige tabbladen, gewoon erg makkelijk. Dus de top-servicedesk, de goede training en het gemak: die drie elementen ga ik dan zeker benadrukken!

Tessa, dank je wel! Ik wens je heel veel succes met de aanstaande bevalling!