Fysio.com: “Overstappen? Gewoon een kwestie van doen!”

Fysio_home_2019

Fysio.com uit Amsterdam bestaat nu 7 jaar. De praktijk timmert met 4 vestigingen en 8 therapeuten enorm aan de weg. Ondanks haar drukke werkzaamheden vond Managing Partner Sigrid de Vries tijd om ons te woord te staan. Begin 2019 stapte de praktijk over van FysioRoadmap naar de praktijksoftware van Fysiomanager. Hoe verliep dit proces? Eind oktober 2019, 10 maanden na de overstap, spraken we met haar.

In januari 2019 stapten jullie over op Fysiomanager: hoe kijk je daarop terug?

Eigenlijk heel goed, best wel relaxed. We maakten gebruik van de Fysiomanager Overstapservice dat praktijken helpt om makkelijk over te stappen en snel gewend te raken aan Fysiomanager. Dat is gewoon prima gegaan.

Ik denk dat we al binnen 3 maanden niet beter wisten dan dat we altijd met Fysiomanager hebben gewerkt.

vrouw
Sigrid de Vries, managing partner Fysio.com

De 1e stap in de Overstapservice is het overzetten van data? Ging dat makkelijk?

Ja heel makkelijk: bij Fysiomanager ging het soepel, ik kreeg veel support en aandacht. Het losweken van de data van FysioRoadmap ging moeizamer. Maar toen zij eenmaal gingen meewerken, was het heel snel voor elkaar

Hoe heb je de 2e stap ervaren, de training in uw eigen praktijk?

Prima! Jolle gaf de training en die weet werkelijk alles van de software. Alle collega’s waren van de partij, dus dan heb je in één keer alle focus. Natuurlijk hebben bepaalde handelingen tijd nodig om te wennen, maar het systeem is erg overzichtelijk. Misschien mag de vormgeving hier en daar wat moderner, maar dat is minder belangrijk dan het gebruiksgemak: Fysiomanager is een heel handig en makkelijk werkend pakket.

Heb je ook gebruikgemaakt van stap 3: de eerste declaraties samen met een specialist van Fysiomanager uitvoeren?

Jazeker, dat is slim om te doen. Ik moet zeggen dat het relatief eenvoudig werkte, maar het is prettig wanneer een specialist de eerste keer met je meekijkt. Het declareren ging goed. Overigens is stap 4 van de Overstapservice inmiddels ook gezet: Fysiomanager is na een aantal maanden nogmaals langsgekomen. Dat is het moment waarop je alle vragen die gedurende de eerste maanden opkomen, mooi met ze kan doornemen. Ook hierover ben ik erg te spreken!