SamSam deelt het pakket en haar ervaringen!

Alle zorg onder één dak

Kinderpraktijk SamSam uit Purmerend werkt al ruim 8 jaar met Fysiomanager. Het is een gecombineerde praktijk. Dat wil zeggen dat er meerdere beroepsgroepen in één praktijk werkzaam zijn. Onder hetzelfde dak werken kinderfysiotherapeuten, kinderlogopedisten en kinderergotherapeuten. Niet voor niets luidt hun slogan: “Alle zorg voor uw kind onder één dak”.

Fysio-, ergo- en logopedie

Fysiomanager is een pakket dat de mogelijkheid biedt meerdere beroepsgroepen in hetzelfde pakket te laten werken. En dat doen ze ook bij Kinderpraktijk SamSam; letterlijk sam-sam in één pakket dus. Reden voor ons om met deze verschillende therapeuten te gaan zitten. Hoe ervaren zij het pakket in de praktijk? In een gezamenlijk interview spraken we met Marlies ten Klei-Van Ede (kinderfysiotherapeut), Tanya Janssen (kinderergo-therapeut) en met Manon Bleeker (logopedist). Het werd een levendig gesprek!

Meerdere beroepsgroepen samenwerkend in één softwarepakket. Is dat niet lastig?

Nee, integendeel, dat gaat eigenlijk als vanzelf en heel goed. Je moet het zo zien: ieder heeft haar eigen behandelplannen, maar we hebben ook vaak dezelfde cliënt. Wanneer de patiëntkaart bij logopedie is ingevuld, is alle basisinformatie ook voor ergo- en fysiotherapie beschikbaar. Heel handig dus! En laten we dat ook niet vergeten: het levert een gunstig kostenplaatje op. We betalen één keer de kosten voor de hoofdlicentie en die kosten delen we door drie. En daarnaast hebben we een aantal gebruikerscontracten. Je zult begrijpen, dat is natuurlijk wel interessant.

Naast het “sam-sam werken” in het pakket, kunnen jullie nog meer positieve punten noemen?

Om te beginnen is Fysiomanager als bedrijf prettig om mee samen te werken. De mensen zijn heel benaderbaar, ze hebben kennis van zaken en hetgeen je er neerlegt wordt snel opgepakt. Ze staan klaar om te helpen als het nodig is. Inhoudelijk zouden we er aan kunnen toevoegen dat de lay-out en vorm van de behandelplannen en eindverslagen gemakkelijk naar eigen voorkeur zijn aan te passen. En voor de veelgebruikte handelingen is het een lekker werkend, simpel en logisch ingericht pakket. Daarnaast weten we dat het heel handig is om het patiëntenportaal te gebruiken, maar eerlijk gezegd wordt deze functie in onze praktijk niet gebruikt.

De service is een sterk punt bij Fysiomanager: gewoon goed! Natuurlijk is er wel een verschil welke persoon je aan de lijn krijgt, maar in z’n algemeenheid zijn we hierover erg tevreden.
Kinderpraktijk SamSam

En dan vraag ik me natuurlijk ook af: wat is minder positief en missen jullie bijvoorbeeld nog iets?

Voor de beroepsgroep logopedie vinden we nog te weinig behandelplannen en standaardprocedures terug. Voor ergotherapie geldt dat eigenlijk ook. Van origine was fysiotherapie natuurlijk de eerste beroepsgroep waarvoor het pakket geschikt was. We hebben er zelf best veel tijd in moeten steken om de juiste procedures tot onze beschikking te hebben. Gelukkig komen er wel steeds meer behandelplannen bij. Een ander punt dat we missen: een automatische opslagfunctie bij de verslagen. Soms heb je al verder geklikt zonder dat de ingevulde informatie is opgeslagen. Op die momenten hoor je het donderden in de praktijk.

Fysiomanager verstuurt regelmatig serviceberichten, de zogenaamde toetertjes. Is dat handig of storend?

Nee, die zijn zeker handig! Prettig dat de informatie en de meldingen in het programma zelf naar boven komen. En dat niet de mailbox volstroomt met meldingen. Nu kunnen we zelf kiezen of we de berichten gelijk lezen of op een later tijdstip. De informatie die we zien langskomen is relevant en ze zijn ook qua lengte goed.

Afsluitend: zouden jullie Fysiomanager aanraden aan collega-therapeuten?

Als je met meerdere beroepsgroepen in één pakket wilt werken, dan zeggen we zeker ja. Want het is erg handig dat je informatie kunt delen en dat bijvoorbeeld de patiëntenkaart hetzelfde is, etc. Natuurlijk blijft er ook nog wat te wensen over: er zouden wat meer standaard-procedures voor de niet fysio-beroepsgroepen kunnen zijn. Maar daar wordt gelukkig flink aan gewerkt.

bij een gecombineerd gebruik is de prijs-kwaliteit verhouding erg gunstig, omdat we de kosten voor de applicatie door drie beroepsgroepen kunnen delen.
Kinderpraktijk SamSam