Therapie Taman

Regelmatig interviewen wij therapeuten die dagelijks met onze software werken. We vragen ze naar hun bevindingen: wat doen we goed, wat kan er beter, wat zit ze dwars of waarin blinken we juist uit? Onze klanten geven ons feedback; door naar ze te luisteren kunnen wij onze dienstverlening blijven verbeteren. In maart 2018 spraken we met Ben Taman; eigenaar van Therapie Taman in het Noord-Hollandse Oosthuizen en De Goorn.

Je bent nog niet zo heel lang geleden overgestapt op Fysiomanager; waar kende je Fysiomanager eigenlijk van?


Je bent dus nu 5 maanden klant; wat is je opgevallen in deze periode. Goede en slechte punten, wat komt er in je op?

We zijn inderdaad sinds oktober 2017 klant en we werken er nu sinds november dagelijks mee. Fysiomanager kenden we als ”bekende naam”. Al eerder wilde ik overstappen maar door allerlei redenen kwam het er maar niet van. Het zijn ook behoorlijke stappen. De ontevredenheid over ons oude product nam eigenlijk met de dag toe. En dan ga je op een gegeven moment toch de stap zetten. Wat hielp was dat een bevriend collega uit Rockanje ook net was overgestapt op Fysiomanager. Ik hoorde van hem alleen maar positieve berichten: dat was het laatste zetje om over te stappen.

Wat we al gehoord hadden, blijkt te kloppen: het is een heel makkelijk en toegankelijk programma. Je gaat er gewoon mee aan het werk, je pikt het heel snel op. Eigenlijk weet ik op dit moment niets negatiefs te noemen. Ja, ik vind het wat moeilijker om notities te maken. Maar ik heb de indruk dat ik er nog niet goed genoeg naar heb gekeken heb. Mijn collega’s vertelden me dat het wel degelijk makkelijk gaat; ik moet daar gewoon even wat tijd voor nemen en erin duiken. Ik zou Fysiomanager nu waarderen met een rapportcijfer 8,5 tot 9!

Fysiomanager is het enige EPD dat het vak snapt en ziet wat er allemaal op ons afkomt.
Ben Taman
Praktijkhouder

Heb je al contact gehad met de servicedesk; welke ervaring kun je delen?

Jazeker! Als beginnend gebruiker heb ik natuurlijk wel eens gebeld. Ik noem spontaan Anja en Jonny, die zijn echt heel vriendelijk en kundig. Ze weten echt alles van het programma en nemen je ook mee in de oplossing. Daar leer je ook van! Als ik bij mijn vorige EPD-pakket een probleem had dan gingen ze er op zich prima mee aan de slag. Als het was opgelost werd ik gebeld met de mededeling dat het gefikst was. Ja, je bent dan wel geholpen maar ik leerde er niet van; ik wist dan nog niet wat er bijgesteld was of dat ik eventueel zelf iets fout deed.

Via de interne berichtenservice van Fysiomanager krijg je regelmatig meldingen via een toetertje of soms via een pop-up scherm. Heb je deze berichten wel eens gelezen en zo ja, wat vind je ervan?

Ja, ik heb deze toetertjes al wel eens langs zien komen. Handig, ik ervaar het niet als irritant. Ik ben zo’n type die alles graag wil weten, maar ik wil zelf bepalen wanneer ik informatie tot me neem. Dat kan heel goed met die meldingen: soms lees ik het direct, dan weer negeer ik ze in eerste instantie en lees ik het op een later tijdstip. Het belangrijkst vind ik echter de inhoud: tot op heden vind ik die zeker relevant, het is geen overtollige ballast!

Hoe ervaar je de verlichting van de administratieve lasten nu je werkt met Fysiomanager? ​

Om heel eerlijk te zijn zit ik nog een beetje in de “inwerkfase”. De extra mogelijkheden van bijvoorbeeld “MijnZorgtoegang” heb ik nog niet geheel onder de knie. Maar ik heb van m’n collega’s al wel begrepen dat dit erg goed werk: Op het moment dat de patiënt de eerste afspraak inplant, staat het halve EPD al ingevuld. Ik vind dat goed bedacht en dit geldt voor meerdere functionaliteiten. Het is een logisch programma, het pakket verricht automatisch handelingen die ik in mijn vorige pakket nog wel zelf moest aanvinken of invullen. Hoewel ik het nooit exact heb nagemeten, heb ik wel het gevoel dat ik minder stappen hoef te doorlopen dan bij Intramed. Verder vind ik de schermen lekker overzichtelijk; duidelijke, “luchtige” schermen.

Wat zou je kwijt willen over het product zelf? Mis je iets, stoor je je ergens aan?

Nu ik er goed over nadenk is het opmerkelijk dat we in zo’n korte tijd aan een compleet nieuw pakket gewend zijn geraakt. Dat zegt wel wat over hoe logisch het pakket in elkaar zit. Daarnaast kan ik zeggen dat ik tot op heden nog geen foutje of hapering heb meegemaakt. De verbinding heeft er ook nog niet “uitgelegen”; ik had gehoord dat Fysiomanager een goed product is, maar dat gebruikers minimaal 2 keer per jaar een halve dag uit de lucht zijn. Ik heb het nog niet meegemaakt. Bij mijn vorige pakket lag ik er wel continu uit; dat was één van de grootste irritatiepunten. Wanneer ik bijvoorbeeld te snel was met het invoeren van gegevens, kon het zomaar misgaan en kon ik weer opnieuw inloggen.

Welk rapportcijfer geef je en hoe ervaar je de prijs van Fysiomanager?

Omdat we eigenlijk pas net zijn overgestapt, weet ik vrij precies hoe de prijsstelling in elkaar steekt. Het is fijn dat je alleen betaalt voor het gebruik. Nu zijn wij een relatief kleine praktijk, dus bij ons zal dat nog niet zoveel uitmaken. Maar grote praktijken zullen hier zeker voordeel bij hebben. Voor ons was niet de prijs maar de kwaliteit het meest belangrijk. Een nieuw pakket moet natuurlijk niet duizenden euro’s duurder zijn, maar overstappen op een ander EPD doe je niet om goedkoper uit te zijn! We hebben heel bewust gekozen voor een kwalitatief pakket waarmee het prettig en foutloos werken is.

Tenslotte, afsluitend: zou je Fysiomanager aanraden aan collega-therapeuten?

Ja! Fysiomanager is zeker aan te bevelen! Het werkt gewoon makkelijk, logisch, en ook de managementinformatie is goed. Ik heb het gevoel dat ik voorop loop met dit pakket en dat alle te nemen stappen gewoonweg kloppen!